Zatürre Tedavisi Hakkında hastaların en çok sordukları soruları ve en merak edilen bilgileri konunun uzman doktorları tarafından cevaplandırılıyor. Zatürre Tedavisi Nedir? ne kadar sürer? ölümcül’müdür? neden olur? belirtileri nelerdir? gibi Zatürre hastalığına ait önemli soruların cevaplarını aşağıda bulacaksınız.
Zatürre Tedavisi hakkında sormak istediğiniz sorular veya sıkıntılarınızı aşağıdan yorum olarak bizlere yazabilirsiniz. Yazdığınız yorumlar uzman doktorlarımız tarafından cevaplanacaktır.
Zatürre Tedavisi için hastalığınızın hangi türde olduğuna, şiddetine ve genel sağlığınıza göre değişmektedir. Genellikle Antibiyotik, antiviral veya antifungal gibi ilaçlarla zatürre belirtilerine müdahale edilir.
Evde kullanacağınız bu ilaçlara vücudunuzun olumlu tepkisi ortalama 2 ile 3 günü bulacaktır. Bazı durumlarda doktorunuz reçetenize ateş düşürücü ilaçlar yazabilir. Ayrıca rahatsız edici derecelerdeki öksürükler için ayrıca bir ilaç yazacaklardır.
Zatürre hastalığınız ağır geçtiği durumlarda hastanede yatmanız gerekebilir. Böyle durumlarda tedavi sürecide farklı işleyecektir. Hızlı başlayan bu hastalık erken müdahaleler ile başladığı gibi hızlıca bitebilir.
Zatürre; bir çeşit iltihap türüdür ve akciğer dokularında bakteriler, virüsler mantarlar veya mikroplar sayesinde oluşur. Bu hastalık oldukça sık görülebilen bir hastalıkken sonuçları ölüme kadar gidebilmektedir.
Halk arasında Zatürre olarak bilinen bu hastalık tıp’da pnömoni olarak adlandırılır. Dünya genelinde Zatürre yüzünden hastanelerden randevu alanlar, okul ve iş yerlerinden alınan izinler ve ölümlerde çok büyük payı bulunuyor.
Pnömoni yani Zatürre hastalığı alveoller dediğimiz gözle görülemeyen hava keseleri ile akciğerin iltihaplanmasına denmektedir. Bazı hastalıklar veya ilaçlar Pnömoni oluşumunu sağlayan bakterilerin oluşmasına vesile olabilir.
Zatürre hastalığı ilerlemesi ve ağırlaşması halinde ölüm riski taşımaktadır. Akciğer dokularının iltihaplanmasından dolayı riskli hastalıklar arasında bulunuyor. Ne kadar erken fark edilip tedavi sürecine başlanırsa ölüm riski o kadar azalacaktır.
Zatürre tedavisi hastanın ateşinin düşmesi ile birlikte kullandığı antibiyotik ilaçlarını 1 hafta daha kullanmaya devam etmesi gerekebilir. Fakat Zatürreye sebep olan mikroplara göre bu hastalığın tedavi süreci 10 gün ile 20 gün arasında değişebilir.
Akciğerlerinizin dokularında oluşan mantarlar, bakteriler, virüsler ve mikropların sebep olduğu iltihaplar zatürre hastalığına neden olur.
Zatürre Başlangıcı olarak bilinen ön bir hastalık veya önce görülen belirtileri yoktur. Hastalığın belirtilerini gördüğünüz taktirde göğüs hastalıkları doktorundan randevu alabilir ve zatürre olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Zatürre hastalığına sebep olan mikroplar kişilerin yakın teması sonrasında bulaşabilir. Zatürre olan hastaların öksürdüğü durumlarda gözle görülemeyen damlacıkların sağlıklı kişilere solunum yoluyla bulaşabilir.
Atipik zatürre hastalığı normalden daha hafif etkilere sahiptir. Şiddetli bir hastalık süreci geçirmez ve sonucu çok ağır olmaz.
Akciğer iltihaplarının sebep olduğu bu hastalığa ülkemizde Zatürre denmektedir. Hastalığın tıp dilindeki diğer adı Pnömoni olarak geçer.
Sık görülen Zatürre Belirtileri:
Diğer Zatürre Belirtileri:
Ağır Zatürre Belirtileri:
Bebeklerde Zatürre Belirtilerini anlamak biraz zor olsa’da anlayabileceğimiz bazı küçük ayrıntılar var.
Zatürre Bitkisel Tedavisi olarak hastaların çözüm bulduğu bir kaç özel bitkisel tarifi sizlerle paylaşacağız. Tabi’ki bunları kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekiyor.
Akciğeri temizleyen karışım: Yaban kekiği
Yaban Kekiği Malzemeleri:
Hazırlanışı:
1 Bardak sıcak suyun içerisinde 1 tatlı kaşığı yaban kekiğini ortalama 5 dakika demleyin. Demlendikten sonra süzerek sabah ve akşam yemeklerden sonra için.
Zatürre Tedavisinde Beslenme şeklimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bu süreçte size iyi gelecek olan yiyecekleri aşağıda maddeler halinde sıraladık.